BLOG

NOVINKY

Previous Next

Cesta do neznáma...

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Nová voda, nové zkušenosti. Uprostřed léta se mi daří přemluvit ženu, že vyrazíme spolu na ryby na 3 dny. Za tímto účelem si vybírám mně neznámou vodu, poměrně daleko od mého domova a tak sháním informace o dané vodě, kde se dá.


Je tu den výjezdu a my vyrážíme směr nová dobrodružství  Počasí nám moc nepřeje, je ke 40°C, ale říkám si, že aspoň utečeme před výhní města a v přírodě bude líp.
Cesta utíká bez problému a my dorážíme na místo, vyrážím na vodu, abych zmapoval dno – jedná se o klasickou vanu, kde jsem nenašel žádný zlom nebo překážku – vybírám si tedy místa, aby bylo možné krmit i ze břehu a já měl na lovném místě co největší klid. Pro první zákrm volím dvě různé strategie – masivní zákrm směsí partiklu, methodmixu a boilie 20 mm s příchutí Liver z nové řady Frenetic A.L.T. Toto boilie ještě zalívám nectarem Liver, který toto boilie skvěle doplňuje. Druhá strategie je střídmé krmení jen boiliem a zde padá volba na příchuť Bloodworm and Liver. U první strategie jsem se zaměřil na co největší počet záběrů a u druhé se pokouším o větší ryby.
Nahazuji a připravuji zbytek věcí. Kupodivu první záběr je cca do 2h po nahození. Bohužel rybu vypínám, rychle dokrmuji a nahazuji zpět, ale i přes rychlý první záběr čekám na druhý už poměrně dlouho až do druhého dne. Přichází záběr na A.L.T. Liver v podobě amura (celkem se mi podařilo chytit 2 tyto torpéda). Tuto rybu se mi podaří již úspěšně zdolat a vyfotit 
Dokrmuji a zde mi už záběry přichází v pravidelných intervalech, až do konce výpravy. Celkem se mi podařilo zdolat 16 ryb a dokonce se povedl i double, jedná se sice o střední sortu, ale i tak mám z ryb velkou radost – rybařina přece není o honbě za kilogramy, ale jde o ten požitek z lovu. Důležité je samozřejmě i rybu vrátit bez újmy zpět do jejího domova.
Jinak co se týká strategie, tak ta se neshledala s pochopením u ryb  A oba přístupy vedly k podobnému výsledku, jen s tím rozdílem, že místo s partiklem fungovalo rychleji. Hold rybář někdy míní a ryby mění 
S přáním hodně úspěchů nejen u vody se za Team Carp Only loučí Honza Rutar

Tagy:

Najdete nás na Facebooku