BLOG

NOVINKY

Previous Next

Honzova výprava na stojatou vodu nese ovoce...

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Po menší pauze od poslední výpravy jsem vyrazil opět k vodě. Tentokrát i s mojí drahou polovičkou. Vybral jsem si stojatou vodu, která má poměrně dost vázek. Tuto vodu dobře znám a zavítal jsem sem po delší pauze.

Jako nástrahy i návnady jsem zvolil boile Carp Only v příchutích Garlic Cake, White Fish Pellet a ještě jsem si vzal Peach & Black Pepper. Rozhodl jsem se pro menší krmení, kdy jsem na každý prut použil 3-4 hrsti boilie a trochu tygřího ořechu a pelet. Do 16h mám vše připravené a montáže na zvolených místech. Teď už jen připravit spaní. 

První záběr přichází poměrně rychle a to v 19:30 a to na White Fish Pellet. Prut mám poměrně blízko vázek, a tak je nutné nekompromisní zdolávání, aby ryba nevjela do vázek. Rybu se mi podaří dostat na volnou vodu, kde už zdolávám pomalu, abych rybu nevypnul. Po chvilce vidím protáhlé rybí tělo. Jedná se o čínskou ponorku jménem amur. Pro jistotu povoluji brzdu, jen ji povolím, amur ukazuje svou sílu. Konečně je dost unavený a manželka ho podebírá. Sice se amur zdál již bez sil, ale v podběráku dělá ještě pár výpadů, naštěstí podběrák vše přežil v pořádku.

Snažíme se amura co nejrychleji vyfotit a pustit. Rychlých pár fotek, zvážit a hurá zpět do vody. Amura ještě chvilku přidržuji, aby se v klidu vzpamatoval a v pořádku se vrátil. Jedná se o krásnou rybu, která měla v tomto podání slušných 15,5kg. Rychle dokrmuji a montáž vracím zpět na místo.

Nechci tu popisovat každý záběr. Jen zmíním, že v této výpravě mi nejvíce fungovalo boilie White Fish Pellet, těsně pronásledované Garlic Cake. Na broskev se mi podařilo zdolat 2 menší ryby, a tak jsem zůstal u toho, co rybám právě chutnalo.

Za 3 dny se nám povedlo udělat 20 záběrů, z toho jsem 2 ryby vypnul a jedna mi zajela do vázek (naštěstí se mi montáž podařilo vyndat – sice bez ryby, ale aspoň vím, že ryba je v pořádku). Tudíž konečný verdikt je 17 ryb na podložce. Jednalo se o kapry převážně 10-12kg, jeden lysec 16kg a i amur se povedl.

Musím poděkovat své ženě, která mi opravdu pomáhala až do poslední noci, kde jí již přemohla únava, ale držela se a já si o to víc tyto ryby užil, že jsme tam byli spolu…

V závěru musím říct, že s touto výpravou jsem byl max. spokojený, hlavně z důvodu malé ztráty ryb při chytání blízko překážek ve vodě a i z počtu a velikosti zdolaných ryb. Bohužel o tu největší rybu jsem přišel, ale i to k rybařině patří.

Za TEAM Carp Only se loučí Honza Rutar s polovičkou.

Najdete nás na Facebooku