Previous Next

Po bouřce je každý generál

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Zdravím přátelé, vydal jsem se na víkendovou výpravu na stojatou vodu s jasným cílem. Prověřit příchuť White Fish Pellets.

Jak tak tlačím trakař k lovnému místu, tak mi v hlavě šrotuje, jakou zvolím kombinaci ke 20mm White Fish Pellets. Po chvíli musím odpočinout a to zničující vedro a dusno je pro mě jako peklo a v tom si říkám, už to mám. Red Diablo pop up 16mm k tomu dám J Tak teď dotlačit ještě pár stovek metrů ten tunový trakař a začít rozdělávat tábor.

Jsem na místě, konečně. První co jsem udělal, shodil jsem tričko a skočil do vody. Po rozložení táboru jsem se konečně dal do montáží a mapování místa. K mé smůle, z ničeho nic se šíleně rozfoukalo a to přímo mně do tváře. Jen jsem si promnul ruce a byl jsem rád, protože z předchozích docházek na tuhle vodu vím, že vítr do obličeje = ryba v podběráku. Promarkroval jsem místo a zaklipoval si vzdálenost. Dál, než na 70m od břehu při větru 17 m/s do tváře jsem se nedostal, ale nevěšel jsem hlavu. Vždy není důležité, jak se říká, poslat to až na krev.

Na krmení jsem zvolil již zmiňovanou příchuť White Fish Pellets 20 mm, krmný boliles FRENETEIC FISHY 20mm a černé zlato – řepku.

Montáže jsem tedy udělal tak, že jsem dal na jednu WFP a 16mm pop up red diablo a na druhou WFP a 16mm pop up absolut plum a poslal to na promárkrované místo. Po té jsem pokrájel boilies na půlky a promíchal s řepkou a spomboval jak smyslu zbavený, protože jsem to tam potřeboval co nejrychleji dostat z jednoho prostého důvodu. Za mnou se neskutečně honily mraky.

Po chvíli se mi do podběráku ukazuje první ryba. Pro mě překvapením je, že je to nádherný lín, který vždy potěší a navíc zobl WFP s Red Diablem. Osobně se mi tahle ryba velmi líbí. Přichází pomalinku večer a s ním i noc bez spánku. Mraky se začaly neskutečně vybarvovat do tmavé barvy a přichází první kapky a ty to odstartovaly. Spustí se liják jako z té nejdražší sprchy. Vítr jen dělá na vodě krásné čepice a obloha svítí bílé od blesků, které se mi honí ze všech světových stran. Nevím já mám rád, když mi déšť bubnuje na brolly a to se usíná, jenomže v tomhle případě se sešlo snad 450 000 bubeníků a to se spát fakt nedalo. V tom taková, ale taková rána, že to zatřáslo jen s brolly. Přátelé, to jsem zajel tak do spacáku jak nikdy!! Modlil jsem se, ať nepřijde záběr, protože mám na obou prutech klip, takže bych musel vystartovat a můj prut by se stal parádním vodičem. Přežil jsem a v klidu píšu dál článek a to i díky SPECTER BROLLY, které mě uchránilo.

Ráno lezu z brolly a všude bahno, a tak skáču po trsech trávy, abych se dostal k prutu a mohl přehodit. Po přehození, jdu dělat pva do zásoby. V duchu si přemýšlím, jestli ta bouřka s kapry zamávala.

Konečně opatrný záběr a pomalinku se došpónoval a já letím a už kašlu na nějaké trsy. Bez bot přímo k prutu a po zvednutí cítím pěkný odpor. Teď ten pocit, aby, když bude u břehu, to nepřeřízl o škebličku. Po 15 minutách se mi ukazuje nádherný zdravý šupináč skoro 90 cm a krásných 10+ a WFP s pop up 16mm Red Diablo zachutnala. Přes den postupně dokrmuji, zkouším různé montáže, ale nic se neděje, ani ryba se neukazuje nic. Navečer přehazuji a doufám v další ryby a ty přicházejí. Téměř po sobě jdoucí 2 šupináči opět na tu stejnou montáž. Ten větší mě velmi prohnal, protože tak plynule odmotával z cívky, až se zasekl o klip a já byl ještě cca metr od udice, tak jsem jí vzal a skočil do vody a v letu oddělal klip a oddychl si, že může dál plynule mašírovat.

Závěr bych akorát tak konstatoval, že jsem rád, že jsem to v první řadě ve zdraví přežil a za druhé, že mě příchuť WHITE FISH PELLETS velmi mile překvapila a rybám chutnala, takže asi v mém užším výběru příchutí CARP ONLY nebude chybět. Snad se Vám čtení líbilo, tak zase někdy společně u vody.

Za TEAM CARP ONLY

Roman Panáček

Najdete nás na Facebooku