BLOG

NOVINKY

Previous Next

Mazaní, jako Lišky!

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Ahoj příznivci značky Carp Only. Rád bych Vám trochu popsal náš úspěch na závodech na Liščím jezeře v Chabařovicích…. S Tomášem Krajčovičem jsme už delší dobu uvažovali, že bychom rádi vyzkoušeli nějaké kaprářské závody. Ani jeden z nás se závody nemá žádné zkušenosti.

Pro naší první zkušenost jsme si vybrali právě tyto závody – ty probíhaly na soustavě 2 rybníků, kde se zúčastnilo celkem 11 týmů. Za krmení jsme si vybrali od Carp Only boile White Fish Pelet, Red Diablo a Squid and Liver, mix průměrů 16 a 20 mm. Tyto boilie jsme dále doplnili o dipy stejných příchutí. Vzhledem k bahnitému dnu jsme využívali i fluo pop up boilie. Pro rychlejší nalákání ryb jsme použili method mixy Carp Only – měli jsme sebou více druhů na vyzkoušení, který na této vodě bude nejvíce fungovat. Krmení jsme dále zatraktivnili nectary, spařenou řepkou a peletami.

Konečně nastal den závodu, s Tomášem si dáváme sraz u vody a netrpělivě čekáme na losování. Počasí nám bohužel ani ostatním týmům moc nepřeje – došlo k rapidnímu ochlazení a navíc prší.

Konečně nastává okamžik registrace týmů a následného losování. Tomáš losuje pořadí, ve kterém budeme losovat lovné místo, a já se ujímám losování lovného místa. Konečně losujeme – los nám padá na pro nás slušné místo. Po losování vyrážíme na místo, kde jako první zakrmujeme a stavíme naše brolly, do 12h je času dost a tak si připravujeme vše potřebné. Je cca 9h, kdy máme nakrmeno. V 11h posíláme do vody druhou dávku krmení. A od 11:30 je zákaz krmení.

Ve 12h se ozývá startující výstřel a naše montáže letí do vody. Cca za 3h je první ryba závodu, která bohužel není chycená u nás, ale na druhém rybníku. Do setmění se vedle chytnou další 2 ryby. My i ostatní na menším rybníku jsme stále bez záběru. V 19h dokrmujeme method mixem a pár kuliček boilie.

Prvního záběru se dočkáme cca ve 21:30 a během 3h mám 4 záběry, konečně se dostáváme do tempa. Po každém záběru kobruji cca 2 hrsti boilie. První 2 záběry byly na Red Diablo a následné 2 na WFP. Následně se ryby odmlčí a opět se ozvou nad ránem, kdy zdolávám další 2 ryby. Ten poslední kapr má 12,67kg a zároveň se stává zatím největší rybou závodu. Před obědem jsou zveřejněné průběžné výsledky a my jsme na prvním místě J Sice o prsa vietnamské sprinterky, ale jsme. To nám dává další sílu. Druhého dne tahá ryby i Tomáš a připisujeme si další cenné body. Do poslední noci dáváme vše. Krmíme naposledy method mixem ve 2h odpoledne. Krmíme spombem a chceme dát rybám na místě klid. O to dáváme více method mixu. To, co bylo v noci a nad ránem, se nedá ani popsat. Stalo se, že po nahození máme záběr i do 10min. Podařilo se nám ryby stáhnout a zastavit. Teď už dokrmujeme jen boiliem. Bohužel o 2 ryby přicházíme. Jedna padá mně a Tomáš těsně před podebráním přichází o velkou rybu L Poslední den jsme bez průběžných výsledků a tak nevíme, jak s pořadím zahýbala noc. Plno záběrů bylo i na vedlejším rybníce, a tak nevíme, zda jsme stále první, nebo jsme se propadli. Ani nevíme, jestli máme stále největší rybu závodu… Ale dali jsme do toho vše. A tak jsme spokojení.

Blíží se vyhlášení a my začínáme být nervózní a mrzí nás stále víc ty 2 ryby, o které jsme přišli. Co když to bude stát bednu? No nic. Ozývá se výstřel, který ukončuje závod, a my pomalu začínáme balit. Pruty máme ještě nahozené a já zdolávám cca po 30 min po ukončení kapra cca 10 kg. Škoda, že nepřišel dřív. Rychle dobalit a jdeme na vyhlášení, kde už čekají ostatní týmy. Jde se od konce a tak jsme plní očekávání. Po vyhlášení 4.příčky víme, že jsme na bedně…. Jde se na vyhlášení největší ryby a tu stále držíme my J Carp Only WFP mi pomohla k největší rybě závodu. Přebírám si ceny a pokračuje se ve vyhlašování… 3. Místo nic, 2. Místo nic… A je to tady!!! Jsme první o cca 39kg před 2. místem. Máme neskutečnou radost a přijímáme gratulace ostatních týmů.

A teď? Koukáme po dalších závodechJ

Za Carp Only se loučí Honza Rutar a Tomáš Krajčovič.

Najdete nás na Facebooku