BLOG

NOVINKY

Previous Next

Kapři v nečasu...

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Zdravím Vás přátelé a příznivci značky CARP ONLY. Vypravil jsem se na řeku, na víkendovou výpravu, od které jsem si hodně sliboval.

Vzal jsem si sebou Red Diablo a Tuna Spice a přemýšlel jsem, že vyzkouším pop up Sea Food One.

Před tím, než jsem vyrazil chytat, jsem si důkladně zmapoval lovné místo a taky předem rozkrmil, aby bylo na pátek po práci připraveno. Po práci jsem jel, co to dalo, neskutečně jsem se těšil, až budu mít nahozeno a rozloženo vše, tak jak jsem si přál. Počasí mně bylo velmi dobře známo a celý víkend byl ve znamení deště. Neodradilo mě to ani náhodou.

První záběr začal, jak zapadlo slunce a tím se to odstartovalo. Kapr, kterého jsem chytil, mě velmi překvapil a zároveň jsem nestačil zírat, jak může být ryba s takovou stavbou těla tak silná! Nazval jsem jej QUASIMODO a navážil mu 10,5 kg. Snad se ještě někdy setkáme a znovu ochutnáš Red Diablo s pop up Sea Food One. Další záběr na sebe nenechal dlouho čekat a ukazuje se mi krásný šupináč o váze 11kg + . Opět vcucl stejnou kombinaci. Říkal jsem si, že teď, už můžu v klidu odpočívat. Jak tak přemýšlím, slyším nepřetržitou jazdu a ukazuje se mi nejmenší kapr 8kg+. Nechci, aby se hranice snižovala a tak přebíjím na dvě 20mm Red Diabla. Za 28min jazda :D. Krásný lysec o váze taktéž 8kg +. Znova to tam nahazuji a dokrmuji jen pár kuličkami. Celý den se nic neděje. Nastává poslední den výpravy, tudíž nechvalná neděle a já už se slovy, kurník všechno mokré a budu muset balit za deště. Přestává pršet a já vážně přemýšlím, že pojedu domů. Jenomže se mrknu na radar a vidím, že má vyletět tlak, začít foukat na mě a zesílit déšť. Kdybych nebyl fanatik, jsem celý víkend někde v teple, jenomže já si řekl ne, zůstanu, něco přijde určitě. Kolem oběda se mi pomalinku zvedá swinger a já jen nakukuji jak sniper z brolly. Naráz razantní jízda a překrásný 11kg lysec se nechal přelstít Red Diablem. Začínám dělat oslavný taneček v dešti a jsem šťastný, za tak fantastický víkend!! Pomalinku začínám balit věci, protože nechci, aby mě pohltila tma a můžu odjet. Honí se mi hlavou to, jak ryba velmi dobře spolupracovala a v tom swinger popadl, letím k prutu a vidím jak pomalinku se začíná došpónovávat a otáček cívka, jen mi proběhne hlavou, ať je jaký chce s tebou se pohraji. Zvedám prut a ten se razantně ohne a kapr zjišťuje, že šlukl dobře. Souboj trvá cca 30 min a pro mé překvapení, je to nejtěžší kapr, kterému jsem navážil 13,8kg a měřil přes 90 cm. Red Diablo nezklamalo!

Končím… Zmoklý, špinavý, zmrzlý, ale šťastný a velmi vděčný za nádherné ryby.

Za Team Carp Only

Roman Panáček  

Najdete nás na Facebooku