BLOG

NOVINKY

Previous Next

Hodina blbec...

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Ahoj Všem! V předchozích dnech jsem strávil 24 hodin na Labi na úplně pro mě novém místě. A můžu Vám říct, že ještě do teď nechápu, co se to vlastně stalo. Budu se snažit Vám popsat hlavně tu první hodinu - říkám jí hodina „blbec“ s krásným výsledkem.

Kolem 7:00 jsem přijel na místo, vyložil věci, nafouknul člun a rychle vyjel na vodu najít místo. Našel jsem místo s tvrdým dnem kousek od keře, kde hloubka byla 2,5 metru. Hned jsem si toto místo proházel Freneticem Spice .

Na pravý prut jsem připravil Red Diablo 24mm a na druhý prut Red Diablo 24mm s žlutou pop-up 12mm, zalitou esencí ananas. Beru pravý prut a zavážím ho na moje předem vytipované místo, pokládám montáž přesně na tvrdé dno a odjíždím zpět na břeh.

Beru druhý prut a vezu ho ke keři. Když jsem skoro u keře, uslyším na břehu PÍÍÍP! Napadá mě - asi tloušť - v tom nehorázná jízda. Prut, který mám s montáží v lodi pokládám na hulváta tak prostě někam a jedu co nejrychleji ke břehu. Beru do ruky prut, který mi pořád jede a zdolávám kapra z druhé strany řeky. Po dlouhém boji se přede mnou ukazuje krásný mohutný kapr! Říkám si - to je masakr a to nebylo ani 5minut. Kapra vážím na 16,5kg. Nádherný začátek. Ale vůbec jsem netušil, že je to opravdu jen začátek.

Druhý prut, který jsem jen tak někam položil montáž (ani pořádně nevím kam), byl ve vidličkách. Tak říkám, musím ho došpónovat. Beru prut do ruky a pomalu došpónovávám a vtom cítím dvě silná cuknutí. Vůbec jsem to nechápal, tak jsem zkusil prut přizvednout a to už sem cítil silný odpor. Cože??

To není možný, proběhlo mi hlavou. Kapra po opět dlouhém boji dostávám do podběráku. Při pohledu do podběráku opět vidím krásnou mohutnou rybu. Připadal jsem si jako ve snu. Kaprovi jsem navážil krásných 17,8kg. Po puštění kapra jsem si sednul na břeh a přemýšlel, co se to vlastně stalo za 45 minut chytání… :-) Dohromady jsem zdolal za 24 hodin 13 kaprů 16,5kg 17,8 kg 12,5kg a ostatní měli v rozmezí 6 až 9 kg.

Fantastická hodina, kterou asi už jen tak nikdy nezopakuji. A proto rybařina je tak nádherná, že nikdy nevíme, co chytneme nebo zažijeme něco, na co budeme vzpomínat celý život.

Za Carp Only Černoch

Najdete nás na Facebooku