BLOG

NOVINKY

Previous Next

Někdy méně, znamená více...

Hodnocení uživatelů: 4 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Vydal jsem se na pár hodin na svazovou vodu do největšího deště a větru, který měl v nárazech 15m/s přímo do obličeje a jako bonus takový ten nepříjemný jehličkový déšť, no prostě holé bláznovství.

 Mám takové své pravidlo, že pokud mi vítr bije přímo do obličeje, ryba cítí moje odhodlání a začne holdovat na pokrmech, co jí připravím. Vítr ji doslova nažene.

Celkem teď dostávám často otázku tipu – Kolik si sebou bereš krmení??

Záleží na vícero faktorech. Pokud člověk neřeší kolik je cena 1kg, tak myslím si, že jsou neomezené možnosti a je v podstatě tomu člověku jedno, jestli mine za víkend 15kg boilie, hlavně že chytá. Nemyslím si, že je vždy důležité vézt sebou mraky krmení a kolikrát si myslím, že se to spíše mine účinkem. Můžu udat zrovna příklad z téhle výpravy, která trvala jen pár hodin.

Vzal jsem si 1kg Red Diablo a 1kg Peach & Black Pepper a obojí v průměru 20mm.

Našel jsem si místo na jeden prut dal Red Diablo s pop up stejné příchuti s průměrem 16mm a na druhý prut dvě 20mm boilie Peach & Black Pepper( tady jsem doufal ve větší rybu, hned vysvětlím proč)

Na první prut jsem krmil 10 kuličkami k montáži a 5ti kuličkami okolo do prostoru. Počítal jsem s tím, že tady je krmení koncentrovanější a přijde dřív záběr. Na druhý prut jsem to udělal trochu jinak, asice následovně. Použil jsem ‘‘větší‘‘ množství krmení cca 15 kuliček do prostoru okolo montáže a jen 2 kuličky k montáži. Tady jsem naopak nepočítal s nějakým rychlým záběrem, spíš pozdějším a větším kouskem.

Po hodině a čtvrt se ozývá prut č.1 a v podběráku se ukazuje lysec o váze takřka 8kg. Je to nádherný naháč a velmi hezky rostený, snad vydržíš, kámo, dávám mu pusu a přitom jak odplouvá, děkuji za možnost setkání. Znovu volím stejnou strategii. Po 2 hodinách je na stejném prutu záběr a o dalších 45 min další záběr, bohužel obě ryby dostaly předčasnou svobodu a velkým pomocníkem se staly velmi silné trávy. Prut č.2 stále mlčí. Už zbývají necelé 2 hodiny lovu. Netrpělivě pokukuji po prutu č.2 věřím mu! V tom jede opět jednička :D Plynulá jízda a proměňuji dalšího krásného lysce, kterého jsem nazval puboš. Chudák byl tak oházený, doškrábaný, jako by prožíval pubertu. Navážil jsem mu necelých 8,5kg. Jdu si dát konečně teplý čaj a přemýšlím, klasicky, jestli jsem u prutu č.2 něco nepokazil, viz. zamotaná montáž. Nevím, jestli nad tímhle přemýšlíte i vy, podle mě je to takový ten rybářský 6stý smysl :D No jenže podle tónu příposlechu ee ee e eeeeeeeeee vím, že moje obavy byly zbytečné. Letím k prutu jak smyslu zbavený, kaluže nekaluže. Pozvedávám prut a začínám souboj s rybou, deštěm a větrem. Po chvíli se dostávám do fáze, která je velmi nepříjemná, kapr zajíždí do tráv…. Jsem napnutý a srdce mi buší a snažím se ho nevyříznout, po centimetrech trávy povolují, když už myslím, že je z tráv pryč, tak se rozjede a znova do pralesa L  Teď už nemůžu namotat ani metr, tak zariskuji a povolím brzdu, chvíli čekám a ten šikula se vymotává a bere si z cívky a já pomalinku dotahuji brzdu a přimotávám si ho k sobě. Souboj trvá asi 40min. Cítíme se oba vyčerpaní a kapr se přibližuje a já se těším z pohledu na něj, protože je to nádherný šupináč, krásně do zlatova zbarvený. Pojď pojď pojď si říkám a podebírám, neskutečná radost a vyčerpání je rázem pryč. Jdu s ním na podložku a navažuji mu 11kg a délka 88cm je taky velmi úsměv vykouzlující zpráva.

Shrnul bych to tak, že někdy méně znamená více. Není potřeba valit valit valit, ale spíš se soustředit na své cíle a myšlenky. Proto když to sečtu tak jsem chytil 3 kapry, kteří mají velký potenciál. Vykrmil jsem a teď bacha půlku 1kg sáčku Red Diabla a cca čtvrtku 1kg sáčku Peach & Black Pepperu. Takže investice žádná nereálná a výsledky mě velmi potěšily! Je to na Vás jakou zvolíte taktiku, ale mně se vyplatila.

Díky, že jste věnovali svůj čas na čtení tohohle článku.

Za Team CARP ONLY

Roman Panáček

Najdete nás na Facebooku