BLOG

NOVINKY

Previous Next

Léto je za námi...

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Zdravím všechny slušné rybáře, Po dlouhé odmlce jsem se konečně dostal k tomu, abych napsal nějaký článek z letních vycházek k Labi.

Pořád jsem přemýšlel, jestli nezměním krmnou strategii, ale nakonec jsem si řekl, že jsem zkoušel různé příchutě a zůstal jsem u osvědčené klasiky. Na tyto krátké vycházky jsem volil jako krmné boilies Frenetic Spice o průměru 20mm a jako nástrahu jsem používal Red Diablo o velikosti 24mm a to samostatnou kuličku cca 3cm od háčku, chtěl jsem zkusit spíše větší rybu. Tak jak to bývá, tak jsem přijel na místo a byl jsem překvapen, jak rychle jsem měl vybaleno a nachystáno. Pak jsem si sedl a chvíli se díval po hladině, kde se ryba zdržuje. Jen jsem si potřeboval potvrdit to, co jsem sledoval asi 2 dny zpět, kdy jsem si byl místo projít a prozkoumat,kde se ryba zdržuje. Byl to trochu boj, protože jsem si připadal jak v džungli a prodíral jsem se hustým porostem, ale naštěstí bez jediného škrábnutí. Pro mě je rozhodující si místo připravit předem, mám takový ten svůj dobrý pocit, že jsem pro přípravu místa udělal vše. Tak a konečně se dostávám k tomu, abych nahodil a konečně se usadil. Zkusil jsem hned ze startu na oba pruty použít stejnou montáž a nástrahu Red Diablo 24mm dál od háčku. Záběr se ozval až po cca 6hodinách, ale v klidu jsem přemýšlel v bivaku se zavřenýma očima a v tom se mi rozjel prut a hned jsem byl u prutu. Nádherný lysec, který ukázal svou sílu a váhu. Dal mi zabrat. Fotím se s lyscem a už mi hlásí druhý prut akci. Pouštím kapra do vody a znovu se vracím na stanoviště k prutu, který drží jen díky záchytným uším. Tentokrát je to nádherný šupináč, který mi jel za zatáčku a nechtěl ke mně ani za nic. Naštěstí počasí bylo nádherné, tak jsem vletěl do vody, aby mi neunikl. Radostně kráčím zpět na místo, sice mokrý do niti, ale s rybou na podložce. Spokojeně po nahození obou prutů, si zpět lehám a moc času už před sebou nemám. Nakonec se mi ještě podařili chytit 3 bojovníci.

Zachytal jsem si nad své očekávání a jen se mi potvrdilo, že jsem zvolil správně jak krmení, tak i samostatnou nástrahu pod háčkem.

Za Team Carp Only

Vašek Černý

Najdete nás na Facebooku