BLOG

NOVINKY

Previous Next

Zimní snílek...

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Lidé mi říkají, jsi snílek jako z pohádky. Ano je to pravda ale takovou pohádkovou scénu chci. A najednou se to postupně plní. Něco úžasného!

Po neskutečném jaru na Pálavě, kdy jsem s parťákem trefil doslova horečku, se naplnilo další přání v podobě Winter Fishingu. Výpravu jsem zvolil do extrémního počasí, kdy hromada lidí leští lyže a vyráží na svahy. Já mám všechno jinak a tak jsem jel na kapry. Vydal jsem se do míst, kde to maximálně znám. Předem přichystaná místa pro mě skrývaly obrovské tajemno. Budou vůbec kapři ještě aktivní? Bude místo vůbec volné? To mě děsilo, ze všeho nejvíc.

Po příjezdu zjišťuji, že zde strávím čas. Znáte to, nastal kolotoč rychlého přesunu věcí a připrav. Nachystal jsem pruty a hned ležely na místech. Prvních pár hodin se nic, ale vůbec nic nedělo, ani vlnka ani náznak ryb. Hned mě to vrátilo do reality. Říkám si, že to asi nebude tak růžové, jak jsem si namaloval. Ale ono bylo. Za nedlouho se odehrála série záběrů, kdy se ocitly kapři v podložce, dabl mě jen utvrzoval, že v tak studené vodě kapři fungují. Po zdolání desátého kapra střední velikosti, jsem vypadal jak spráskaný pes. Teploty neustále klesaly a já měl zamrzlé pruty tak, že nešlo navíjet, natož se dotknout kovu. Extrém na plné obrátky. Vzdát to, mě napadlo, jen na moment a už to jelo znovu. Tentokrát lepší lysec cca 8 kg. Jako na rozloučenou s úspěšnou sezónou mně přišel nádherný a bezchybný zimní šupík s mírou 87 a 12.50 kg.

Jako nástrahy dominovaly Peach & Black Pepper a Red Diablo s ananasovou plovkou.

Tak zase někdy u vody… Ps: Ta atmosféra zimního lovu má své kouzlo no posuďte sami.

Za TEAM CARP ONLY

Tomáš Čab Petrželka

Najdete nás na Facebooku