BLOG

NOVINKY

Previous Next

Pár dní na svazové vodě...

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Zdravím všechny příznivce Carp Only .
Dlouho jsem zvažoval, na jakou vodu pojedu a po dlouhém rozjímaní, opět zvítězila má oblíbená svazovka nedaleko domova, která mě vždy mile překvapila.

Den před odjezdem jsem jel okouknout situaci kolem vody. Jelikož je na zdejší vodě Obecní vyhláška, která zakazuje jakékoli nocování u vody a na parkovištích, zvolil jsem tedy lovné místo tak, abych to neměl v noci s vybavením daleko. Místo jsem měl vybrané, už tedy zbývalo jediné, vytáhl jsem tady z batohu kobru a začal si místo zakrmovat na ráno. K nalákání ryb na lovné místo, jsem zvolil FRENETIC A.L.T. Chilli Spice a to ve 20mm provedení. Další den jsem časně ráno přijel k vodě, protože jsem už nemohl samou nedočkavostí dospat. Všechno jsem si pečlivě připravil tak, abych úderem 04:00 mohl montáže poslat do vody.
Na jeden prut jsem zvolil kombinaci Peach and Black Pepper 20mm s plovkou Pineapple a na druhý Red Diablo 2x20mm. Po nahození prutů jsem ještě hodil do vody pár kuliček FRENETIC A.L.T. Chilli Spice a už jen netrpělivě čekal na záběr. Na první záběr jsem si chvíli počkal a byl z toho nakonec menší kapřík kolem 5 kg, který přišel na Peach/Black Pepper s plovkou Pineapple. Opět jsem poslal prut do vody a přihodil pár kuliček. Záběry přicházely, ale nedařilo se mi pověsit na prut větší rybu. V 10:00 to už ale přišlo a byl z toho krásný kapr s délkou 94 cm a váhou 11,80 kg, který přišel na 2x20mm Red Diablo. Od té doby panoval na vodě klid, jelikož bylo neúprosné vedro. Stále jsem ale věřil, že se mi podaří ještě jednoho velikána vytáhnout. A to se mi podařilo až po setmění, kdy mi přišel razantní záběr a tušil jsem, že to nebude nic malého. O tom jsem se přesvědčil ihned poté, jakmile jsem rybu zasekl. Ryba si brala metry a metry vlasce a mě začínal zalévat adrenalin a myšlenky, že by to mohla být „ta ryba“ pro jakou jsem přišel... Zhruba po 20ti minutovém boji se my podařilo rybu dostat do podběráku, ale bohužel nebyla to ryba, pro kterou jsem přišel. I tak vypadala velice slušně a váha se zastavila na 12kg… Ještě jsem udělal pár fotek a pustil jsem ho zpět do vody. Ale při opětovném prohlížení fotek jsem zbystřil a zjistil jsem, že s touto rybou jsem měl tu čest se potkat před čtyřmi měsíci, kdy stejně jako teď, mu zachutnala kombinace Peach /Black Pepper a plovka Pineapple. Jediný rozdíl byl pouze ve váze. 1. května vážil lehce přes 10 kg . Bohužel to byla ten den poslední ryba, ale i tak jsem balil s radostí a těšil se co přijde příště. Bohužel jsem se k vodě dostal až za další 2 dny, kdy jsem neměl možnost ani jít ryby nakrmit, a tak jsem šel, takzvaně na náhodu. Došel jsem opět brzo ráno a zvolil na pruty stejné kombinace jako naposled a přihodil jsem pár kuliček FRENETIC A.L.T. Chilli Spice a opět čekal na záběr…. Čekal, čekal, čekal, krmil a čekal …. Až po 12-ti hodinovém čekání mě probrala rychlá jízda. Zvedám prut, ale mám pocit, že je to malá ryba. Téměř žádný odpor a poměrně rychle jsem ji dostal až ke břehu. Ale ve velikosti ryby jsem se opět sekl a sotva jsem zahlédl mohutné tělo na hladině, začal ten pravý souboj. Ryba si najednou brala vlasce jako smyslu zbavená a jakmile jsem ji dostal ke břehu, celý scénář se opakoval a to celkem asi 4x. Jak už to bylo po páté, tak jsem ji už dostal do podběráku a byl jsem radostí bez sebe. Nádherný lysec a krásně zbarvený… no prostě luxusní ryba. Ručička váhy se zastavila na 12,5kg. Pár rychlých fotek a šup zpět do vody  Tahle ryba byla nádherná tečka za těch pár dnů, co jsem zde strávil u vody… Už se nemůžu dočkat, až se sem dostanu příště…..
S pozdravem Václav Zeman

Najdete nás na Facebooku