BLOG

NOVINKY

Previous Next

Navrácení kapra do svého domova

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Je cca půlka července, jsem na rybách a dobu mezi záběry si krátím brouzdáním po Facebooku. Najednou zahlédnu fotku kapra na stránkách soukromého jezera Nejedlý. Tento kapr se mi zdá hodně povědomý... Kouknu na fotku svého největšího kapra z Labe a nemůžu uvěřit vlastním očím. Je to on! Kapr z Labe na malé louži.

Pro jistotu fotky posílám ještě pár přátelům včetně Vládi Krpeše, bohužel všichni mi to potvrzují. Okamžitě píší komentář k fotce kapra na Facebook jezera Nejedlý. Vláďa Krpeš to rozjíždí na svém profilu a další velká pomoc je od Radka Bise. Jsou to opravdoví srdcaři a jsem rád, že je oba znám osobně!

Nastává kolotoč o snahu navrátit kapra zpět do Labe. Velkou pomocí byla i podpora ostatních rybářů na Facebooku. I to nám pomohlo domluvit vrácení kapra s provozovatelem jezera Nejedlého, což se nám nakonec podařilo i díky Ondrovi Rezkovi, kterému se kapra podařilo ulovit a Jirkovi Jakešovi, který se postaral o převoz kapra zpět.

Štukuji pokoj a v tom mi volá Radek Bis, že kapr jede domů. Rychle se domlouváme, kde proběhne pouštění. Toto si nemůžu nechat ujít! Vyrážím na domluvené místo. Po příjezdu probíhá rychlá fotka a kapr je během chvilky zpět v Labi! Hodně štěstí kamaráde!!!

Všichni, co čtou tuto zprávu - zajímejte se o dění na Vašich revírech, odvážení trofejních ryb je nešvar, proti kterému musíme bojovat! Jinak kaprařina na svazových vodách bude jen o odpočinku u vody. Když uvidite, že se něco děje, zasáhněte. Ano je to jeden případ pro vás, ale když nás bude dost.... Předem díky!

Jan "Ruty" Rutar

Carp Only tým

Najdete nás na Facebooku