BLOG

NOVINKY

Previous Next

Kapři v tropech

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Je lehce po půlce července a venku panují tropické teploty a já přemýšlím, kam vyrazím na ryby. Po chvilce se rozhoduji pro jednu menší stojatou vodu, kterou znám.

Vzhledem k tomu, že na dně je zapáchající bahno, tak se rozhoduji pro použití příchutí Red Diablo a White Fish Pellet. Tyto dvě příchutě se mi pro bahnité dno velmi osvědčily. Hlavně, když nástrahu ještě zatraktivním dipem.

Je pátek a já v práci končím dříve, abych se k vodě dostal co nejdříve. Po příjezdu na místo jako první zakrmuji, krmení ještě doplním o method mix Special ´´R´´ a ´´G´´. Ke každému prutu krmím cca 1 kg směsí method mixu a 0,5 kg boilie výše uvedených příchutí.

Na první záběr čekám cca do 23h. První záběr přichází na Red Diablo v dipu 20 mm s 12 mm fluo popkou. Jedná se o bojovného šupináče, který se rozhodně nechtěl dát tak snadno. Potřebuji ho dostat kousek dál od překážek ve vodě, což se mi daří a teď už může být souboj klidnější. Kapr je cca po 10 min. v podběráku. Rychle dokrmuji cca 0,5 kg boilie a nahazuji zpět.

Další kapr je na WFP, kapři chodí poměrně pravidelně a většinu kaprů zdolávám za tmy. Pár záběrů se mi podaří udělat i přes den. Po každém záběru pravidelně dokrmuji, abych ryby na místě udržel. Druhý den dostávám na 24 mm WFP záběr, chvilku se s kaprem přetahuji, ale bohužel kapra vypínám. Podle tahu bych řekl, že to byla největší ryba této výpravy, ale i to k rybařině patří a občas vyhraje i ryba. Nedá se nic dělat, dokrmuji a opět nahazuji k protějšímu břehu.

Ryby tentokrát spolupracovaly poměrně dobře, sice se jedná o ryby střední velikosti, ale i tak mám z úlovků velkou radost. Bohužel je už neděle a já musím balit, tak snad se zase brzy dostanu k vodě.
Za Carp Only tým 
Honza Rutar

Najdete nás na Facebooku