BLOG

NOVINKY

Previous Next

Vytoužené jaro - je to nejlepší období na kapry

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Ahoj všem!
Tak jsme se konečně dočkali toho vytouženého jara - je to nejlepší období na kapry, teda aspoň pro mě. Jako každým rokem na začátku dubna plánuji společně s Tomem (alias Očkem) první výpravu na naši oblíbenou řeku Labe. Letos nám bohužel naše oblíbená místa zkomplikoval tající sníh z hor.

V den odjezdu do poslední chvíle nevíme, kde se usadíme a tak zkouším volat kamaráda Jardu, jestli nesedí někde v horním toku Labe, kde průtok není zase tak hrozný. A ejhle - Jára tam opravdu sedí a potvrzuje nám, že to chytatelné je a že pod ním je volné místo. Neváháme a jedeme rovnou za Járou. Tuhle výpravu bereme spíš jako pohodovou a odpočinkovou a nečekáme, že si nějak zvlášť zachytáme, opak se stal pravdou, ale k tomu se ještě dostaneme.

Po příjezdu na místo jsem postavil bivak a vrhnul se na montáže a přípravu boiliesu. Boilies jsem zvolil mé nejoblíbenější Red Diablo, to samé zvolil i Tomáš a ještě to zkombinoval s pop up a zastříkané sprejem ananas. Na zakrmení jsme použili nové boilies Frenetic A.L.T. Chilli Spice. 

Netrvalo to dlouho a montáže ležely ve vodě. Ten pocit, když je vše na svých místech a vy si vychutnáváte první chvíle u vody, je k nezaplacení. Zanedlouho nám přichází i první záběr a to celkem rychle po náhozu. Na břeh se podíval první letošní labský šupík cca 9kg. Kapři se nám zdržovali na našich krmných místech a záběry pokračovaly průběžně celý den až do setmění. První den jsme pochytali krásné kapry do 10 kg.

Druhý den ráno se jdu podívat za kamarádem Jardou a dozvídám se, že má jednoho kapra kolem 60cm. Tak mu říkám - Járo dej tam Red Diablo. Jára poslechne a hned pod háček na oba dva pruty dává Red Diablo 24mm. Vracím se na svoje místo a v tom slyším, jak na mě Jára něco křičí. Rychle se k němu vracím a nevěřím vlastním očím - má tam kapra! Vždyť to tam měl jenom chviličku říkám si… Beru podběrák do ruky a jdu mu pomoct. Kapra podebírám a to co vidíme v podběráku se nám nechce věřit. Po zvážení a odečtení vážícího saku rovných 18kg. Nádherná ryba. Jardova největší ryba z Labe a to se tomuto useku věnuje víc jak 10 let. Stačilo nastražit Red Diablo :-)

S Očkem do konce výpravy zdoláváme ještě pár krásných kaprů do 12 kg. Náramně jsme si to užili a o tom to je.

Všem doporučuji zkusit Red Diablo, třeba dostanete do podběráku stejně krásného kapra jako Jára.
Tak zase někdy.
Za Carp Only Černoch

Najdete nás na Facebooku