BLOG

NOVINKY

Previous Next

Kapří divadlo...

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Zdravím Vás přátelé a příznivci Carp Only. Vyrazil jsem na týdenní výpravu a to i se svým kamarádem Tomášem. Naše výprava byla dlouho plánovaná a tak očekávání bylo veliké.

Jakmile jsme dorazili na místo, tak začalo vybalování. Základem bylo nafouknout člun a ihned zmapovat možná místa, kde by se daly dát tyčovky. Celé nám to stěžoval fakt, že bylo vyčerpávající horko a sluneční paprsky hřály jako v Egyptě. Každý jsme si našli své místo pro tyčové bójky. Vzdálenější tyčovou bójku jsem položil do 6,6m a to ve vzdálenosti cca 160m. Byl tam pěkný náběh z 9m a já pokládal do 7,5m hloubky montáž, kterou jsem začal hned ze startu s 20mm pop up Sea Food a 24mm Red Diablem (klasická montáž na mě :D ) Druhou tyčovou bójku jsem položil cca 90m od břehu na 6m. Tahle tyčovka se mi líbila, co se týká své rozmanitosti, jak to kolem ní vypadalo, daleko lépe. Na 6m byl horizont a z každé strany byl náběh z 8,5 m a za tyčovou bójkou se nacházelo mušlové pole. Řekl jsem si, že tady pojedu na jistotu. Echolot mi ukazoval aktivitu ryb, ještě před položením montáže. Někdo na tohle vůbec nehraje, že mu echolot ukazuje ryby. Mě vždy těší se do něj dívat a vždy mi to zvedne sbevědomí. No nevím no, každého věc. Na montáž jsem dal dvě 24mm boilie Peach&Black Pepperu a ro 3cm od háčku. Musím říct, že jsem u téhle tyčovky krmil podstatně víc, než u první. Nasypal jsem hned ze startu 3kg Peach&Black Pepperu. Nevím proč, ale u první tyčovky jsem krmil Freneticem A.L.T. Chilli Spice, tak aby to ladilo k Red Diablu. Tady jsem ovšem na první zákrm použil tak 2kg a krmil jsem plošně a k montáži dal jednu hrst. No chvilku to zabralo, co si budeme vykládat. Tom To měl podobně. Tak jsme společně usedli k vychlazenému pivku a kochali se krásnou přírodou. Neustále jsme pokukovali po swingrech. Tlačíš očima i ty sám, je mi to jasné :D, každý to dělá :) Pár hodin to trvalo a ozval se záběr. Tom zdolává svého prvního kapra a je to lysec. Další záběr na sebe nenechal na sebe dlouho čekat a zdolává dalšího, tentokrát šupináče. Oba dva máme radost z každé ryby. Musím Vám popsat to co, mnozí z Vás určitě dobře znají, tak tyhle věty klidně přeskočte :) Jde mi o to, když máš možnost, že můžeš zdolávat z lodi, je krásně slunečno, hladina jako olej a ty? Ty na lodi s prutem, který se pomalinku ohýbá, až k hladině a ty jsi nervózní, že nevíš co je na konci. Slunce vykoukne z malého podmráčku a ty zrovna zvedáš prut, navíjíš a vidíš v lomu paprsků a v čisté vodě, jak se ukazuje obrys těla kapra, který je ve svém teritoriu a nedá ti nic zadarmo. Povoluješ mu, protože Ti ukazuje, kdo je tady doma a ty jen utíráš čelo od potu. Dochází mu naštěstí síly dřív jak tobě a ty ho necháš jen tak vklouznout do podběráku a víš, že jsi vyhrál. No pocit neskutečný!!! Kdybych se měl rozepisovat ke každé rybě a napsat o ní cca 5min text, tak někteří by si to četli na WC asi hodně dlouho :D
Vypíchl bych pár pěkných ryb, co nám celkem udělali i neudělali radost. Tom si zvedl svůj osobák na krásných 14kg a to pěkným pupkatým Lyscem, kterého obelstil Peachem. Já chytil taky párk pěkných kousků v rozmezí 10 - 14kg. Jakmile jsem zdolal kapra a vracel se z vody, Tom volá: „ honem dělej‘‘ Ten jede jak já, když nestíhám do práce. Tak jsem se smíchem předal loď a Tom vyrazil pro kapra. Vždy, když jeden z nás byl na vodě a zdolával kapra, tak druhý na něj volal, jestli je dobrý, nebo ne. Tom volá noooo uvidíme :D Tak jsem netrpělivě přešlapoval a čekal, až přiveze kapra. Nakonec se z toho vyklubal kapr o váze 14,64kg a Tom si během jedné výpravy zvedl po druhé svůj osobní rekord. Neskutečně jsem měl radost a ten jeho výraz ve tváři, byl pro mě potěšením. No nemusím popisovat jak byl šťastný. I kdybych nechytil nic, mám z něj radost. Sám si vše našel, položil a jsem rád, že o to větší radost z krásného šupináče měl.
Sedl jsem do člunu a změnil jsem návnadu na boilies, na kterém jsem začínal a byl jím Red Crustacean(Červený korýš). Tahle kulička mi nahnala již v minulosti hodně pěkných ryb. Opět jsem dal dvě 24mm. Za necelou hodinu od převezení, se mi rozpíská signalizátor a já skáču do lodi. Kapr pořád uhání, i když přímo za ním. Kapr nejde odlepit ode dna. Zatahuje mě cca 700m od mé tyčovky, já začínám být mírně nervní, jestlii se nejedná o sumce. Konečně po 45min vidím obrys kapra. Po dalších 30min zdolávám kapra, který je pro mě překvapením. Nejedná se o velkého kapra, jak jsem si mysle, ale je to kapr o váze necelých 12kg, ale ta bojovná síla a neskutečné nasazení ryby, mi jen ukázalo, že ne vždy, musí mít kapr pořádnou váhu, aby dokázal rybáře utahat. Vracím se mírně zklamán zpět. Pořád tomu nemůžu uvěřit. Po chvíli se mi rozjíždí druhý prut. Zdolávání trvá mnohem míň cca 20min a na konci se objevuje kapr, který posunul můj osobák na 18,05kg a rovných 100cm. No moje radost je neskutečná. Jsem rád, že jsem vydržel, nepolevil, krmil a dokázal si to, že když se rybě trefíte do chuti, tak Vám to oplatí. Peach&Black Pepper se velmi osvědčil. Nicméně, většinu kaprů jsem pochytal na Red Crustacean(Červený Korýš), který pro mě byl trefa do černého. Velmi dobře fungoval ve spojení s ekonomickou řadou Frenetic A.L.T. Chilli Spice.
Psali jsme si s Tomem úlovky a skončili jsme po týdnu na číslech následovných.
Tomášovi se podařilo přelstít 23 kaprů, přičemž 13 z nich bylo přes 10kg a již zmiňovaný největší měl 14,64kg.
Mně se podařilo přelstít 29 kaprů. 19 kaprů přes 10kg, je pro mě velkým úspěchem a o to víc, že největší byl 18kg krasavec šupinatý a hned v zápětí mě potěšil 16,5kg noční krasavec. Celkově, když to sečtu, tak jsme si to užili velmi dobře a byli jsme rádi, že jsme trefili takovou výpravu, na kterou budeme hodně dlouho vzpomínat.
Chci Vám poděkovat za to, že věnujete přízeň mým článkům. Jsem rád za ohlasy, že se vžíváte do příběhů. Je to pro mě velmi pozitivní a pořád mě to pohání dál a dál.

Za Team Carp Only

Roman Panáček
Tomáš Hél

Najdete nás na Facebooku