BLOG

NOVINKY

Previous Next

Labe v Dubnu

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Zdravím příznivce značky Carp Only a hlásím se se zprávou od mé oblíbené řeky Labe, kde se potýkám s neustálým soubojem s tloušti.


V průběhu dubna jsem podnikl několik výprav na řeku a jednoznačně nejlepším boiliem pro toto období se mi osvědčilo boilie s příchutí česnek – když ryby nechtěly spolupracovat, tak na toto boilie se mi podařilo vždy rybu přesvědčit k záběru.
Kupodivu ty větší ryby se mi podařilo přelstít většinou na krátkých vycházkách (několik hodin po práci). Ale něco se mi podařilo nachytat i na delších výpravách.
Pro tyto výpravy jsem používal boilie Carp Only s příchutí Garlick Cake, Bloodworm and Liver, Peach and Black Pepper a Coco & Banana – většinou ve velikosti 20 mm.
Začátek roku jsem se rozhodl věnovat proudnějším úsekům řeky. Zde jsem se snažil krmit dle aktivity ryb. Ze začátku opatrněji – cca 1kg boilie na prut a dle aktivity ryb jsem krmení přidával.
Mezi úlovky se mi podařilo přelstít i mou první parmu cca 60cm a dokonce kapitálního okouna na Bloodworm and Liver. To bylo pro mě opravdové překvapení…. Samozřejmě všechny ryby plavou zvesela dál.
Jarní období mám na řece opravdu rád – příroda se probouzí k životu a kapři jsou v kondici. Každou vycházku si opravdu užívám. A ryby? Ty jsou tou třešničkou na dortu. Každopádně těch třešniček bude snad přibývat s rostoucí teplotou vody.
Zároveň zasílám pár fotografií z mých toulek kolem řeky….
Za tým Carp Only se loučí Honza Rutar

Najdete nás na Facebooku