BLOG

NOVINKY

Previous Next

Krása střídá nádheru

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Tom a Jarda vyrazili na velmi krásnou stojatou vodu, kde se konaly závody o nejtěžší rybu.

Našli jsme si krásné místo v rákosí a začali jsme krmit třešněmi, které jsme poctivě sbírali a bylo jich cca dobrých 25kg. Přijeli jsme v pátek navečer a závod začínal v sobotu v 10:00. Takže začaly přípravy na ráno.

V sobotu těsně před začátkem závodu jsme ještě asi 5 kg dokrmili a už jen čekali, až zatroubí start závodu. V 10:00 se ozvala siréna a my konečně mohli po xhodinách čekání nahodit. Přátelé čas 10:03 a Tomášovi se ozývá signalizátor. Neskutečná jízda. Celý zmatený letí pro prut a jak zasekl, hned bylo jasné, že je to velká ryba a opravdu po 15min zdolávání, kdy mu Jarda šťastně hlásí, že je tam, se ukazuje nádherný amur o délce 107cm a váze 20,20kg!!! Okamžitě se stává nejtěžší rybou závodu. Slavíme velice a hned voláme rozhodčího. Ten nám nevěří, ale jak přijel tak jen prohlásil, krásná ryba!! Chytil se na kombinaci 20mm dipované ABSOLUT PLUM s 16mm pop up ABSOLUT PLUM. Švestka výborně zafungovala, tak jsme dali jak vodníkovi, tak sobě.

Chvíli se nic neděje, ale potom se ozývá Jardovi signalizátor a vytahuje krásného kulatého lysce, taky na stejnou kombinaci. Po té ještě několik kapříků je zdoláno, jak od Jardy, tak i od Toma.

Tom po chvíli přemýšlení zkouší 1m dlouhý návazec s 16 mm pop up PINEAPPLE a zastříkává ji stejným sprejem. Po chvíli jízda taková, že to jen hledím. Na podložku se ukazuje další nádherný amur o váze 16,5 kg. A aby toho nebylo málo, tak se mu rozjíždí druhý prut a zdolává dalšího 13,5kg amura.

V neděli ráno hrozný řev od kamarádů co byli cca 700m od nás a oprávněný, protože předbíhají Toma a to amurem o váze 21,5kg.

Tak celkem otrávení začínáme pomalinku balit věci, protože za pár hodin se blíží konec závodu, který byl v 10:00. Nic moc se už neděje a tak už jen čekáme, až odtroubí konec závodu. 5 min před koncem se Tomovi rozjede prut opět na montáž na panáčka ABSOLUT PLUM a zakončuje závod 11kg amurem.

Závěrem bych to shrnul tak, že jsme si parádně zachytali a tak nádherné ryby jsme dlouho neviděli. Druhé místo je taky krásné!

Za TEAM CARP ONLY

Tomáš Hél

Jarda Žandovský

 

Najdete nás na Facebooku